O nás

Banh Mi

Bánh mì je vietnamské slovo odvozené od bánh (pečivo) a mì (pšenice). Tento druh bagety vznikl původně z jednodušší francouzské bagety. K úplným počátkům receptu je třeba se vrátit do druhé poloviny 19. století, doby francouzské kolonie ve Vietnamu. V městě Saigonu byla oblíbeným pokrmem původně pařížská bageta. V průběhu času, zejména v polovině následujícího století začali místní nahrazovat původní suroviny za vlastní.

Pro bagety Bánh mì je typické nadýchané pečivo vlastní bagety s tenkou křupavou kůrkou. Variant a chutí je opravdu mnoho – plní se dušeným vepřovým, kuřecím, rybím masem nebo jemnými masovými kuličkami v rajčatové omáčce. Ale také s vegetariánským tofu a naší specialitou je bageta krémovými žampiony mini portobello. Ke správné bagetě Bánh mì neodmyslitelně patří plátky nakládaná mrkev s kedlubnem nebo ředkví, koriandr a domácí paštika. Na dochucení je nejvhodnější ostrá chilli omáčka – tzv. sriracha kečup.

Svou nezaměnitelnou svěží chutí, vyvážeností v mnoha obměnách si Bánh mì vydobyla výlučné místo mezi sandwichy a brzy se stala oblíbeným pokrmem na celém světě. Mr. Bánh mì těží z rodinné tradice přípravy a dlouholetých zkušeností našich kuchařů s podáváním vietnamského sandwiche. Jsme přesvědčeni, že si oblíbíte chuť čerstvé nadýchané Bánh mì. Rádi vám také nabídneme další vietnamské speciality – polévku pho, rolky, závitky, saláty a další. Najít nás můžete v některé z uvedených provozoven Mr. Bánh mì na kulturních akcích, na našem Facebooku a také na DámeJídlo.cz. Dobrou chuť přeje,
Mr. Bánh mì